9 Ekim 2011 Pazar

Diyabete bagli Goz Bozuklukları


Eğer diyabet hastasıysanız gözlerinizi düzenli olarak kontrol ettirmeniz gerekir.Şeker hastalığı göz hastalıklarına yakalanma oranını yüksek oranda artırıyor  20-74 yaş arasındaki kişilerde körlükte dahi birçok göz hasarına sepep olabiliyor.

Gözlük kullanıyorsanız ve diyabet hastasıysanız ve görüşünüzde bir bozulma da olduysa
hemen yeni bir gözlük almayın diyabetin sebep olduğu geçici bir durum olabilir

Yüksek kan şekeri göz merceğinin büyümesine neden olarak görüş kalitenizi düşürebilir.Bunu düzeltmek için kan şekeri seviyenizi iyi bir şekilde kontrol altına alınması gerekir.Görüşünüzün tekrar normala dönmesi 3 haftayı bulabilir.

Diyabet hastalrında bulanık görüş, daha ciddi bir göz probleminin  habercisi de olabilir.diyabet hastalarının karşılaşma riski daha yüksek olan 3 göz hastalığı şunlardır .

Katarakt:

Göz merceğinin, sislenerek veya bulutlanarak görüşünü yitirmesine sebep olur.

Retinopati:


Diyabete bağlı olarak göz duvarının en içteki tabakası olan ve de görme hücrelerinin yeraldığı ağ tabakanın “retina” hasarıdır.

Diyabetik retinopatiyi tek başına bir göz hastalığı olarak düşünürsek hata yaparız. Diyabetik retinopati vücutta kanlanması olan hemen tüm organları etkileyen diyabetin gözdeki bulgusudur. Ağ tabakada küçük damarlardaki tıkanıklıklar ve damar duvarı geçirgenliğinin artması sonucu beslenme bozukluğu gelişir. Bu beslenme bozukluğunun ağırlığına ve yaygınlığına bağlı olarak hastanın görmesi de etkilenir.


Glucoma:

Kan basıncınız yükselerek göz içindeki kan damarlarının patlamasına ve sinirlerin zedelenmesine sebep olur.



Hiç yorum yok:

Yorum Gönder