18 Mart 2010 Perşembe

Kahverengi Pirinç diyabete yakalanma riskini düşürüyor

kahverengi pirinç

Düzenli olarak kahverengi pirinç tüketenlerin diyabet 2 yakalanma riski daha düşük olduğu gözlemlendi.200.000 katılımıcı üzerinde yapılan bir araştırmada.Araştırmacılar bu 200.000 kişinin 2 yıldan 4 yıla kadar olan yiyecek tüketimini belirledi ve başlangıçta bu hastaların hiçbiri diyabet hastası değildi.Bu araştırma sonunda 10.500 kişide diyabet 2 görüldü.

ilk başta beyaz pirinç üzerine yapılan araştırmada, haftada 5 veya daha fazla porsiyon tüketenlerin ,
ayda bir veya daha az porsiyon tüketenlere göre diyabet riski %17 daha fazla çıktı

Kahverengi pirinçte ise, haftada 2 veya daha fazla porsiyon kahverengi pirinç tüketenlerin ,ayda bir veya daha az tüketenler göre diyabet 2 yakalanma riski %11 daha düşük çıktı

Araştırmacılar günde 50 gram kahverengi pirinç tüketiminin diyabet 2 riskini %16 oranında düşürdüğünü belirlediler.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder